Bingohallar

Bingo i Sverige i dag är ett av de mest populära spelen. Och med internet finns nu också möjligheten att spela bingo när helst det passar dig bäst. Men om vi backar bandet och går tillbaka till hur det började så hör ju den klassiska bingon faktiskt hemma i de traditionella bingohallarna. Bingo är ett väldigt enkelt spel att underhålla sig själv med och samtidigt ha chansen att vinna en summa pengar som kan kännas bra att ha i fickan en regning dag. Bingo är kanske inte särskilt fartfyllt men ändå lagom spännande för de flesta samtidigt som du kan vara lite social och träffa människor. I alla fall om du spelar i en bingohall.

I dag finns det runt 100 olika bingohallar runt om i vårt avlånga land. Tidigare har de dock varit fler. Men sedan BingoLotto gjorde entré i tv-rutan och folk insåg att de kunde sitta hemma i soffan och spela bingo hotades bingohallarnas existens och en hel del fick tyvärr lägga ner. Trots det finns det ännu några kvar i Sverige som kämpar på för att folk ska kunna gå till en bingohall och spela bingo.

Traditionell bingo

Självklart är det ett naturligt steg i utvecklingen att bingo likt många andra spel har kommit ut och finns tillgängligt på nätet numera. Dock bidrar det också till att många blir bekväma och bara stannar hemma och spelar bingo i stället för att någon gång då och då faktiskt bege sig bort till en klassisk bingohall. Genom att spela bingo i en bingohall får du en större spelupplevelse än om du spelar på nätet och du får dessutom träffa på andra människor och ha en trevlig stund. Det är viktigt att komma ihåg att bingohallarna inte bara blir en plats för spel utan det fungerar också som en mötesplats. Kanske främst för de som är lite äldre och inte bara vill sitta hemma dagarna i ända. Men det hindrar inte dig som är lite yngre från att prova på bingo, det är faktiskt spännande och roligt! Det är till och med poppis bland kändisar att spela bingo – två fan av bingo är sångaren Robbie Williams och skådespelerskan Catherine Zeta Jones.

Runt 100 bingohallar kanske inte låter som särskilt mycket men det går faktiskt att hitta en bingohall i de allra flesta svenska städer och i de som är lite större finns det kanske till och med flera stycken. Det som är trevligt med bingo är att det oftast hålls flera spel per vecka. Ibland så mycket som varje dag till och med. Skulle du börja gå och spela bingo regelbundet kommer du ganska snart att märka vilka som är stamgäster och efter ett tag kanske du själv blir en del av den gemenskapen. Man går som sagt inte till bingohallen enbart för att spela bingo utan många passar på att fika lite mellan omgångarna och gör det till en njutbar tid.

Vad alla kanske inte vet är att de bingohallar som finns i dag ägs av olika föreningar och när det blir ett överskott går det direkt till det svenska föreningslivet så att de kan fortsätta hålla i gång. Och det är en viktig inkomstkälla för dem. Mer eller mindre samtliga svenska bingohallar i dag är en del av SVEBICO. SVEBICO är en förkortning av Sveriges Bingoarrangörers Centralorganisation. Den här branschorganisationen jobbar på att marknadsföra bingon och få fler att förstå underhållningsvärdet i spelet.

Spela i en bingohall

Det första du ska tänka på om du vill spela bingo i en bingohall och det är din första gång ska du se till att du är på plats i god tid. Då slipper du nämligen stressa och kan vara säker på att du får en bra plats i hallen och hinner köpa på dig dina bingobrickor utan att riskera att de är slutsålda. I en bingohall spelas traditionell bingo med en klassisk bingobricka. Den här bingobrickan består av ett rutnät om 25 rutor som är uppdelade i fem gånger fem rader. Varje rad representeras av en bokstav i ordet bingo. Varje ruta pryds av en siffra mellan 1 och 75. I vissa fall kommer du att ha tre bingobrickor med alla numren. På plats i bingohallen finns det en så kallad utropare som ropar ut nummer allt eftersom de dras kombinerat med en bokstav som anger vilken rad du ska pricka in siffran i. Har du tur och lyckas pricka in fem nummer antingen i rad, vågrätt, diagonalt eller lodrätt kan du skrika bingo.

Spelar du bingo på nätet kan det vara svårt att avgöra vilka spelportaler som är att lita på eller inte. Den oron och det problemet slipper du genom att spela i en riktig bingohall. För i och med att bingohallarna är medlemmar i SVEBICO kan du vara säker på att alla anordnade bingospel i bingohallar runt om i landet är seriösa.

Nå, nu har du kanske verkligen fått upp glöden och är sugen på att få spela bingo på det klassiska viset, genom att gå till en bingohall. Här kommer du med all säkerhet att träffa på riktiga spelrävar som har spelat bingo i flera år. Då är det dags för dig att ta reda på var din närmsta lokala bingohall befinner sig. Du har säkert gått förbi den flera gånger utan att du har lagt märke till det men att få reda på adressen till en bingohall nära dig är inget svårt. Du går helt enkelt in på SVEBICOs egen hemsida där det finns listor som visar alla de bingohallar som finns i landet i dag och var dem finns någonstans. Du kan också snabbt få reda på när de har öppet och vilka typer av bingospel de erbjuder.

Vad väntar du på? Låt inte våra svenska bingohallar dö ut likt dinosaurierna gjorde för en herrans massa år sedan! Gå till en bingohall och spela, känn gemenskapen och den spännande atmosfären och avnjut en god fika. Och icke att förglömma är att du faktiskt gör en god gärning samtidigt som du spelar och har chansen att vinna pengar. Du skänker ju pengar till det svenska föreningslivet! Lycka till!